Купити каву в зернах середнього обсмаження | ROOV
+380935990116
Фільтри
Загрузка... Завантаження товарів...

Якими особливостями володіє кава середнього обсмаження

Вибираючи кавові боби, багато хто насамперед звертає увагу на їхній сорт. Найбільш бажаними є Робуста, що має характерну кавову гіркоту і маслянистість, і м’якша Арабіка, яка прекрасно розкриває оригінальний смак напоїв, що готуються на її основі. Як показала практика, відмінного результату можна домогтися змішуванням цих сортів у різних пропорціях, залежно від уподобань поціновувачів кавових напоїв.

Разом з тим, крім, власне, співвідношення сортів, має значення і спосіб підготовки самих зерен. Річ у тім, що після збору врожаю, зерна проходять процес ферментації під час попереднього сушіння. Після того, як боби дозріють, вони набирають необхідної міцності. Але повністю розкрити весь смаковий потенціал допоможе тільки подальше обсмажування.

Спосіб і тривалість такого обсмажування може бути різною для відповідних сортів, крім того, його ступінь також залежить від того, який продукт передбачається отримати виробником.

Так, наприклад, кава середнього обсмаження, купити яку можна на сайті нашого кав’ярні Roov, виділяється чудово збалансованим смаком, з приглушеною кислинкою. При цьому така обробка дає можливість зернам повністю розкрити свій аромат, зробити його досить насиченим, але без помітного присмаку гіркоти, характерного для більш сильного ступеня обсмаження.

Відома всім Арабіка при середньому обсмажуванні набуває більш приємного смаку. Для такої обробки найкраще підходять більш кислуваті сорти кави, наприклад, ті, що ростуть у Бразилії та Коста-Ріці. Також відмінно проявляють себе індійські, танзанійські та індонезійські сорти Робусти. Таким чином, кава середнього обсмажування є ідеальним варіантом для любителів кави, для яких важливим є основний смак, і не дуже важливими є додаткові відтінки, які проявляються під час сильнішого обсмажування.

Вибираючи, яку каву в зернах середнього обсмаження купити, не варто забувати і про регіональні особливості виробництва. Так, у деяких країнах, наприклад, у Франції, підхід до термообробки може бути різним, і залежить від регіону – ступінь обсмажування може варіюватися від легкого міського, до темнішого, причому він при цьому все так само називатиметься середнім.

З огляду на це, можна замовляти різні варіанти середнього обсмаження, з яких найпопулярнішими стали такі:

  • Американське;
  • Віденське;
  • Міське;
  • Напівміське.

Американське обсмажування передбачає нагрівання зерен до температури, за якої починають виділятися ароматичні олії. У результаті виходить не надто міцна кава, що підходить для приготування, наприклад, такого напою, як Американо.

Віденське обсмажування триває до стадії, що супроводжується активним виділенням олій, які дають впізнавану легку гірчинку в поєднанні з більш солодкуватими нотками. Це чудовий вибір для готування більшості популярних рецептів.

Обираємо хорошу каву в зернах середнього обсмаження

Бажаючим купити каву в зернах середнього обсмаження рекомендуємо звернути увагу на вищевказані чинники, здатні вплинути на вибір. Також можна ознайомитися з технологією, яку використовує той чи інший виробник.

Зазвичай для отримання оригінального коричневого кольору і злегка маслянистої поверхні бобів достатньо обробки за температури 210-225°С. Самі зерна можуть злегка відрізнятися відтінком, який часто варіюється від світло-коричневого до більш темних тонів. При цьому зерна повинні мати яскраво виражену фактуру, залишатися все ще щільними, без рихлості, властивої сильнішому обсмажуванню.

Обробці можуть піддаватися і Арабіка, і Робуста, причому перша зберігає легку кислинку, а друга ще сильніше розкриває свій оригінальний кавовий смак. При цьому характерна кавова гіркота відчувається не настільки яскраво, як у сильнішого, темнішого обсмажування, використовуваного, наприклад, для приготування еспресо.

Потрібно враховувати також, що технологія обсмажування може бути різною у різних виробників. Відповідно одержуваний готовий продукт може мати істотні відмінності в смаку. Випускається кава в герметичних пакетах, що дають змогу повністю зберегти отриманий запах і смак на тривалий термін.

Обираючи каву в зернах середнього обсмаження, має сенс звернути увагу на продукцію таких брендів:

  • Movenpick
  • Ambasador
  • Prima Italiano
  • Lavazza
  • Dallmayr
  • Opera
  • Melitta
  • Nero Caffe

Товари зазначених брендів користуються заслуженою увагою покупців, оскільки являють собою якісний продукт, що пройшов правильну термообробку.

Чому варто купити каву в зернах середнього обсмаження в нашому магазині

Якщо вам необхідна недорога, але водночас ароматна і смачна кава в зернах середнього обсмаження, найкращим рішенням стане здійснити покупку на сайті популярного кава-шопу Roov. Тут пропонується величезний вибір кави для закладів сектору HoReCa і для домашнього приготування, при цьому, можна відзначити такі переваги нашого сервісу:

  • Величезний асортимент кави середнього обсмаження різних виробників і брендів;
  • Можна здійснювати покупки оптом і в роздріб;
  • Здійснюється доставка в будь-який регіон України;
  • Вигідна вартість товарів, порівняно з пропозиціями інших кава-шопів;
  • Зручні умови оплати, зокрема можливі покупки післяплатою.

На сайті ви зможете обрати і замовити якісну каву на найвигідніших для себе умовах оплати і доставки, і зробити покупку, витративши мінімум часу на пошук всіх необхідних товарів.

Широкий асортимент продукції

Насолоджуйтесь найширшим асортиментом кави, чаю та супутніх товарів в Україні, який задовольнить будь-які ваші потреби.

Висока якість та власний бренд

Гарантуємо високу якість кожного продукту та смакові характеристики, ретельно відібрані та перевірені нашим експертним брендом.

Онлайн-замовлення та доставка

Замовляйте товари онлайн – виберіть товари, додайте їх до кошика, і насолоджуйтесь якісним сервісом.

Професійні консультації та допомога

Отримайте професійні консультації від наших експертів, щоб обрати саме ті смаки, які вам сподобаються.