Кава темного обсмаження – характерний смак, насичений аромат
Приготування кавових напоїв – саме по собі справжнє мистецтво, але багато в чому якість і смак одержуваної кави залежать від характеристик вихідного продукту. Багато поціновувачів вважають за краще вибирати для заварки каву в зернах темного обсмажування, оскільки віддають належне глибоким яскравим нотам, міцному насиченому смаку й особливому аромату, які досягаються тільки за умови правильної тривалої обробки.
Як зрозуміло з назви, кава темного обсмаження являє собою зерна, піддані спеціальній термообробці. Завдяки інтенсивному нагріву впродовж тривалого часу зерна набувають характерного кольору, причому залежно від ступеня, обсмажування може бути легким, середнім або темним. Останній варіант має на увазі кінцеву стадію обробки, в результаті якої при приготуванні напою вдається досягти яскраво виражених карамельних, шоколадних ноток, а для деяких сортів кави – і особливого копченого присмаку.
Результат термообробки – вивільнення олії, внаслідок чого зерна стають темнішими і блискучішими, набуваючи маслянистої поверхні.
Якщо ви обираєте, яку краще купити каву темного обсмаження, зверніть увагу на такі важливі моменти:
- Якість зерен – найкращі результати демонструє якісна Арабіка, а також суміші, одержувані завдяки додаванню невеликих кількостей робусти (перша надає м’якого смаку, друга ж відповідає за міцність напою);
- Дата обсмажування – бажано використовувати свіжий продукт, оскільки він ще зберіг оригінальний смак і аромат;
- Вид упаковки – як і будь-яка інша, кава темного обсмаження, купити яку ви зможете у нас, має зберігатися в герметичній упаковці зі спеціальним клапаном для випуску вуглекислого газу, що виділяється із зерен;
- Профіль обсмаження – залежно від інтенсивності обробки, зерна можуть мати первинний і вторинний розрив, за кількістю тріщин можна визначити ступінь обсмаження.
Також має значення і найменування бренду. Продукція перевірених виробників незмінно радує поціновувачів кави вишуканістю смаку, в якому немає нічого зайвого.
Чому варто купити каву темного обсмаження в нашому магазині
Якщо ви поціновувач кави темного обсмаження, саме час відвідати наш кавошоп Roov – у нас ви знайдете багатий вибір зернового продукту, різного ступеня обробки, представленого високоякісною Арабікою, робустою, а також сумішевими складами з різним співвідношенням зазначених сортів (підібрано найбільш популярні пропорції).
Зверніть увагу на особливості нашого сервісу:
- Можна обрати і купити каву темного обсмаження в будь-яких кількостях, починаючи від невеликих пробних партій, і закінчуючи оптовими поставками;
- Пропонується якісна кава в зернах темного обсмаження, що володіє насиченим смаком, який зацікавить справжніх гурманів і поціновувачів цього напою;
- Здійснюється доставка замовленої продукції в будь-який регіон України, незалежно від того, наскільки ваш населений пункт віддалений від столиці;
- Зручні умови оплати – ви зможете оплатити замовлення будь-яким доступним способом, також ви зможете каву темного обсмаження купити післяплатою.
Ми реалізуємо тільки перевірену продукцію, яка повністю відповідає всім нормативам і вимогам, що підтверджується відповідними сертифікатами якості. У наявності елітна кава, що належить до преміальної категорії товарів, але також можна замовити і більш доступну за ціною продукцію.
Якими особливостями володіє кава в зернах темного обсмаження
Крім характерної гіркуватості, кава темного обсмажування, купити яку ви зможете у нас, вирізняється глибшим і насиченішим смаком, у якому переважають яскраві ноти карамелі, шоколаду, горіха і різних спецій. Іноді, залежно від сорту, можна відчути легкі димні нотки, присмак копченостей або смажених горіхів.
На відміну від кави легкого обсмаження, у такої кави менш виражена кислинка, також переважають гіркі нотки, що дуже цінується любителями.
Крім цього, можна виділити й інші переваги такого обсмаження:
- Максимально інтенсивний смак – ідеально для любителів міцної і насиченої кави;
- Менша кислотність – приготований напій підходить для людей із чутливою травною системою;
- Довгий термін зберігання – завдяки оліям, що виділяються під час обсмажування, кава залишається свіжою набагато довше;
- Універсальність – темну каву можна використовувати для приготування як класичної чорної кави, так і для різноманітних напоїв із молоком, наприклад, лате або капучино.
Звісно, повністю розкрити смак кави допоможе правильна заварка, зокрема, щоб уникнути небажаної гіркоти, краще використовувати середній або грубий помел, також бажано не переварювати її, використовуючи воду температурою 90-95°С. Зверніть увагу на дотримання пропорцій. Для заварювання можна використовувати різні способи, наприклад, у турці, за допомогою френч-преса або за допомогою сучасної еспресо-машини.
Кожен із методів дає змогу по-своєму розкрити смакові особливості напою.


