Професійна кавомашина суперавтомат – розумна економія
Високий попит на чашку смачної гарячої кави спровокував сплеск і швидкий розвиток спеціального обладнання, яке на сто відсотків може задовольнити будь-який запит покупця. Параметри і вимоги, якими керується майбутній власник суперавтоматів для варіння кави:
- Висока продуктивність – швидкість варіння кави, щоб при цьому смак напою залишався незмінно на високому рівні. Це завдання здійсненне тільки в тому разі, коли кавовий суперавтомат оснащений потужними нагрівальними елементами, вібраційними насосами і розрахований на комерційне застосування.
- Надійність і безперебійна робота суперавтомата, а цей фактор забезпечується тільки якістю обладнання.
- Технічна оснащеність – місткість контейнерів для сировини та відходів, великий об’єм бункерів під воду і під молоко, зручний і зрозумілий інтерфейс для користувачів.
- Універсальність – будь-який кавовий напій або чай має бути в меню суперавтомата кавомашини. Тоді можна стверджувати, що це справжній «універсальний солдат» на кавовому ринку.
Суперавтомат кавомашина – повна заміна баристи чи ні
Зазвичай великі й потужні кавомашини суперавтомати не предмет кухонного вжитку, тому що це обладнання розраховане на масовість і великий потік людей. У них встановлюються принципово інші ключові вузли, мета яких – витримати навантаження і працювати безперебійно протягом цілого робочого дня. До 50 чашок еспресо на годину, не враховуючи різновидів кавово-молочних напоїв, це базовий мінімум, який кавомашина суперавтомат забезпечить своєму власникові.
Тому часто кавові суперавтомати називають повною заміною ручної праці баристи – для прохідних точок у торговельних закладах чи інших установах це, безперечно, найкращий і найнадійніший варіант.
Кавомашина суперавтомат – еспресо, який ви шукали
Саме в суперавтоматі буде приготований ідеальний повноцінний еспресо, оскільки в ній передбачено кілька конструктивних відмінностей, через які відбувається максимальна екстракція кави:
- завдяки великому бойлеру тримається стабільно висока температура, у звичайних кавомашинах бойлер проточний і невеликого літражу, температура в ньому найчастіше нижча від потрібної,
- можна використовувати дрібніший помел – кавомолки зі збільшеним розміром жорнів розраховані саме на змелювання кави для еспресо,
- більший діаметр портафільтра робить кавову таблетку тоншою, і всі ефірні олії/смак/аромат видавлюються максимально,
- збільшено обсяг портафільтра – до 24 грамів кави, це позитивно позначається на міцності напою,
- за рахунок ротаційної помпи створюється тиск до 19 бар, такий результат видає тільки професійна кавомашина суперавтомат.
Налаштування рецепта еспресо в кавомашині суперавтомат дуже лаконічне і просте – обирається порція меленої кави (приміром, від 19 до 24 грамів), об’єм води і час екстракції. А далі машина з інтуїтивним інтерфейсом сама відрегулює ступінь помелу кави.
Вигода і практичність – суперавтомат на заправках і в торговельних центрах
Переваги, за які купити кавомашину суперавтомат рекомендують досвідчені економісти під час прорахунку рентабельності:
- Простота у використанні – достатньо натиснути одну кнопку і ви отримуєте чашку смачного напою за своїм бажанням. При цьому підтримується постійно висока якість, і смак залишається незмінним завжди.
- Великий вибір – чиста кава різної міцності, десяток найменувань кави з молоком і навіть гарячий шоколад. Кава суперавтомати повністю перекривають попит і потреби людей. Якщо ця техніка стоїть в офісі, то можна відрегулювати і запрограмувати необхідний ступінь помелу, температуру і міцність кави, і зберегти ці налаштування.
- Економія трудовитрат і часу – немає потреби возитися з капучинатором, кавомолкою, чищенням усього обладнання. Суперавтомат повністю автономне обладнання, догляд за яким зводиться до мінімальної людської участі.
Чому вигідно купити кавомашину суперавтомат – обговорюємо функціонал
Декілька десятків різноманітних рецептів уже закладено в програму суперавтомат. Професійних кавомашин на ринку безліч, тому вибір і купівля це захопливий процес придбання техніки з розумною електронікою та надійністю. Що потрібно від користувача – завантажити кавові зерна в бункер, залити молоко в спеціальний підключений холодильник, засипати сухий шоколад або какао. Ну і згодом очищати ємності від відходів у міру їхнього заповнення, і заповнювати витратні матеріали.
Професійний кавовий суперавтомат можна під’єднати безпосередньо до води, або заливати воду в місткий бойлер. Як правило, в комерційних закладах такі машини через фільтри підключаються до водопровідної системи, щоб участь людини була мінімальною в обслуговуванні.
Як влаштований і як обслуговувати кавовий суперавтомат
Відмінність автоматичної та суперавтоматичної машини для варіння кави полягає у двох ключових моментах – якість кави в суперавтоматі однаково чудова завжди, і без людського втручання. А ось в автоматичній кавомашині потрібна участь людини, і не завжди еспресо буде ідеальним.
За складністю управління барні суперавтомати кавомашини не відрізняються від інтерфейсу мобільного телефону – вибираємо потрібну клавішу, натискаємо її, і отримуємо результат. А переваг у цієї техніки більш ніж достатньо – повний контроль витрат компонентів і мінімальна участь персоналу. Наприклад, індивідуальний електронний ключ у кожного бармена дає змогу повністю контролювати роботу людей і якість зварених напоїв. Вся людська участь полягає в мінімумі зусиль – завантажити витратні компоненти, очистити бункери з відходами.
Робочі вузли кавового суперавтомата відрізняються від інших машин варіння кави об’ємом, потужністю помпи, розміром жорен кавомолки, можливістю під’єднати спеціальну молочну систему:
- Кавомолка і зерновий блок – жорна з кераміки довговічні, не схильні до корозії і не тупляться. Завдяки великим жорнам кава може змелюватися максимально дрібно, і це сприяє кращій екстракції.
- Заварювальний блок – у заварюванні кави беруть участь два поршні, верхній працює як ущільнювач (темперування кавової таблетки), з нижнього поршня після спресовування подається гаряча вода під великим тиском.
- Бойлер з водою – можуть бути встановлені індукційні або звичайні нагрівальні елементи. Вода завжди підтримується в чітко заданому коридорі температур. Пара з верхньої частини бойлера подається в капучинатор, коли замовник обирає капучино, макіато, лате та інші кавово-молочні напої. Так само водою з цього бойлера виконується промивка трубок і клапанів кавомашини.
- Холодильник з молоком – може бути окремим або вбудованим усередині. Перед збиванням молока парою воно має бути холодним, тільки так виходить пишна і стійка молочна пінка.
Практична, безвідмовна, зручна і надійна – ось такими термінами характеризується сучасна кавомашина суперавтомат. Купити таку техніку в магазині Roov означає вкласти гроші в якісне обладнання зі швидкою окупністю.