Кава свіжого обсмаження – найкращий вибір для поціновувачів
Культура вживання кави має свої особливості, і має на увазі правильний вибір сорту, ступеня обсмаження, типу продукту (зернова, мелена, розчинна), способу приготування. Хтось просто вживає розчинну каву вранці, не бажаючи витрачати зайвого часу на приготування, а хтось, навпаки, відчуває справжнє задоволення від самого процесу приготування смачного напою, що бадьорить.
Спеціально для поціновувачів справжнього смаку, ми пропонуємо високоякісну каву свіжого обсмажування в Україні, доступну для придбання в нашому кав’ярні в будь-який зручний для вас час. Йдеться, звичайно, про зерновий продукт, адже щоб максимально розкрити оригінальний смак і аромат, рекомендовано здійснювати помел безпосередньо перед заварюванням.
В іншому разі, ви ризикуєте втратити більшу частину аромату, оскільки порошковий продукт дуже швидко втрачає його, хоч як би ви правильно зберігали його, зокрема, використовуючи перевірену герметичну тару.
Ми пропонуємо каву в зернах свіжого обсмажування, яка на відміну від масового продукту з магазинів і супермаркетів, для якого від самого початку передбачається тривалий термін зберігання, зберігає свої смакові й ароматичні характеристики протягом певного проміжку часу. Зазвичай йдеться про 3-4 тижні після дати виготовлення.
Саме обсмажування являє собою процес термообробки, під час якого із зерен вивільняються ефірні олії та ароматичні сполуки, що містяться в них, завдяки чому і формуються характерні смакові нотки. При тривалому зберіганні зерен, а тим більше порошкового продукту (якщо ви купуєте мелену каву), ці речовини випаровуються, і кава втрачає свою насиченість. Смак звареного напою буде менш концентрованим і насиченим, це ж стосується й аромату. Чим свіжішим буде обсмажування, тим багатшим і яскравішим буде смак.
Відзначимо такі особливості, якими володіє кава в зернах свіжообсмажена:
- Максимально насичений аромат – усі важливі ефірні олії, відповідальні за насиченість аромату, зберігаються в зернах набагато краще;
- Яскравий смак – свіжообсмажена кава має виразні нотки, які неможливо відчути в старих зернах, хоч би як правильно ви їх зберігали;
- Відсутність сторонніх присмаків, адже під час тривалого зберігання кавові зерна поступово окислюються, набуваючи надмірної гіркоти і характерного затхлого смаку;
- Вища концентрація корисних речовин, оскільки антиоксиданти та інші компоненти, що містяться в каві, також руйнуються з часом.
Охочим купити свіжообсмажену каву в зернах рекомендуємо насамперед звертати увагу на дату випуску. Оптимальний термін не повинен перевищувати чотирьох тижнів, обов’язково враховуйте це під час вибору.
Ви відразу ж зрозумієте, що купили свіжий продукт – такі зерна мають характерний насичений, сильний кавовий запах. Також, якщо вибираються зерна темного обсмаження, можна помітити легку маслянистість поверхонь. Це також може бути непрямою ознакою свіжості. Згодом ця маслянистість зникає, що свідчить про здатність ефірних олій поступово випаровуватися з поверхні.
Де можна купити каву свіжого обсмаження
Якщо ви хочете купити свіжообсмажену каву в зернах, найкращим рішенням стане ознайомитися з асортиментом відповідних продуктів на сайті нашого кавошопу. Відвідувачам сайту пропонується великий вибір зернової кави, обсмажування якої було здійснено зовсім недавно.
Обов’язково варто оцінити основні переваги нашого сервісу:
- Доступна вартість товарів – у нас ви зможете купити свіжообсмажену каву за низькою ціною;
- Пропонується елітна продукція для справжніх поціновувачів цього напою, але також можна замовити і більш доступні за ціною сорти;
- Здійснюється доставка замовлень по всій території України, включно з такими містами, як Дніпро, Одеса, Харків, Київ, Львів, Чернігів;
- Зручні умови оплати – у нас ви зможете купити каву в зернах свіжого обсмаження за передоплатою або післяплатою.
Якщо ви не знаєте, який саме продукт буде найбільш підходящим для вас, ви зможете скористатися допомогою фахівців нашого сервісу – вони з радістю дадуть свої рекомендації щодо вибору того чи іншого сорту, порадять відповідні бренди з урахуванням побажань в плані вартості та смаку.
Чому варто замовляти свіжообсмажену каву в зернах у нас
Найчастіше вибір якісної кави ґрунтується не тільки на смакових уподобаннях, а й будується на довірі до постачальника. Щоб насолодитися по-справжньому ароматним і насиченим напоєм, важливо купувати свіжообсмажену каву в перевірених магазинах, що спеціалізуються на продажу свіжого продукту. До таких торгових точок належить і наш онлайн-кав’ярня.
Здійснюючи покупки на нашому сайті, ви отримуєте такі очевидні переваги:
- Гарантія свіжості – всі наші товари мають точну дату обсмажування, крім цього, ми суворо стежимо за термінами зберігання;
- Широкий вибір сортів – можна замовити свіжообсмажену каву різного ступеня обсмажування, що підходить під ваші уподобання;
- Професійне обсмажування – ми обираємо продукцію тих виробників, які знають, як правильно розкрити смак кожного зерна, уникаючи пересушування або надмірного просмажування;
- Гарантія якості – ми реалізуємо тільки перевірену продукцію, яка повністю відповідає всім вимогам, що підтверджується відповідними сертифікатами;
- Консультація та допомога у виборі – фахівці допоможуть підібрати сорт під ваш метод заварювання і смакові переваги.
У нашому кавошопі Roov ви знайдете свіжообсмажену каву в зернах купити яку можна на найкращих умовах для себе. Для покупців доступні найкращі сорти арабіки та робусти, що пройшли професійне обсмажування, а також є можливість вибрати ступінь обсмажування і помелу. Завдяки швидкій доставці ви отримаєте свіжу каву в найкоротші терміни і зможете насолоджуватися її насиченим смаком і ароматом.
Чим свіжообсмажена кава відрізняється від звичайної
Багато поціновувачів кави обґрунтовують свій вибір на користь максимально свіжого продукту саме багатством смаку, які розкривають зерна, посмажені відносно недавно. Не секрет, що свіжообсмажена кава має складний, багатий смаковий профіль з характерними шоколадними, горіховими, фруктовими, а іноді і ягідними нотками, залежно від обраного сорту і ступеня термообробки.
Потрібно враховувати, що одразу ж після обсмажування в зернах продовжують йти різні хімічні процеси, що впливають на смак. Під час тривалого зберігання відбувається окислення, що супроводжується виділенням вуглекислого газу та ефірних складових. Якщо зерна зберігаються у вакуумному пакеті, цей процес є дуже повільним. У такому разі кава може лежати на полицях місяцями, поступово втрачаючи свої властивості, але все одно під час готування буде нескладно відрізнити, де зерна, обсмажені зовсім нещодавно, а де залежаний продукт.
Крім цього, на смак можуть впливати й інші чинники:
- Початкова якість зерен – будь-яка свіжообсмажена кава, купити яку ви зможете у нас, представлена кращими сортами арабіки і робусти;
- Ступінь підсмажування – ми пропонуємо каву з індивідуальним підбором ступеня обсмажування, щоб ви змогли придбати продукт на свій смак;
- Відсутність сторонніх присмаків – у свіжообсмаженій каві немає неприємної гіркоти, яка часто виникає під час тривалого зберігання.
Важливо унеможливити контакт зерен із повітрям, оскільки вони схильні до окислення, набуваючи неприємного згірклого або затхлого присмаку, особливо при тривалому неправильному зберіганні.
Ось ще кілька переваг, якими володіє саме зерновий продукт:
- Максимальний аромат – після обсмажування кава продовжує виділяти вуглекислий газ, насичений ефірними оліями, які надають напою глибокого аромату. У меленій каві вони випаровуються вже через 15-20 хвилин після помелу.
- Свіжість і контроль якості – купуючи цільні зерна, ви зможете самостійно оцінити їхній зовнішній вигляд, щоб бути впевненими в якості продукту, який купуєте. При купівлі меленої кави немає впевненості, що виробник використовував цільні добірні зерна.
- Економічність – цільні зерна довше зберігають свіжість, а отже, можна купити їх про запас і перемелювати в міру необхідності, але не піддаючи надмірно тривалому зберіганню (бажано не довше місяця).
- Що стосується вибору кави, з урахуванням способу приготування, можна дотримуватися нескладних рекомендацій. Так, наприклад, для еспресо краще підійдуть зерна середнього і темного обсмажування, а ось для готування у фільтрі або за допомогою френч-преса краще віддати перевагу світлому або середньому обсмажуванню.
Як правильно обрати свіжообсмажену зернову каву
Перш ніж каву свіжого обсмаження купити, бажано бути впевненими в тому, що продукт, який купують, повністю відповідає всім вашим очікуванням.
Перше, на що слід звернути увагу – особливості обраного сорту. Їх, у принципі, всього два:
- Арабіка – має м’який, насичений смак із легкою кислинкою, фруктовими або шоколадними нотами. У зернах арабіки менше кофеїну, ніж у робусті.
- Робуста – міцніший і терпкіший продукт, з вираженою гіркуватістю і щільністю. У складі робусти більше кофеїну, тому вона частіше використовується для еспресо.
Можливе вживання зазначених сортів у чистому вигляді, але частіше в продажу трапляються суміші арабіки та робусти – такі купажі дають змогу створити збалансований смак з оптимальною міцністю, де кожен із сортів максимально повно розкриває свої особливості.
Наступний важливий фактор – ступінь обсмаження:
- Світле обсмаження – зерна мають легкий світло-коричневий колір, зберігають більше кислоти і фруктових відтінків. Дуже добре підходить для альтернативних способів заварювання.
- Середнє обсмаження – універсальний варіант, який зберігає баланс між кислинкою і солодкістю. Підходить як для фільтр-кави, так і для еспресо.
- Темне обсмаження – надає напою насиченого, карамельного смаку з легкою гіркуватістю. Це ідеальний вибір для еспресо і кавоварок.
Також рекомендуємо враховувати особливості готування й одержуваного смаку для різних варіантів і способів заварювання. Наприклад, для еспресо краще використовувати середнє або темнє обсмаження, віддавши перевагу сортам з шоколадними, горіховими або карамельними нотами. При цьому, суміші арабіки та робусти додадуть напою щільності та насиченості.
Якщо ви вирішили свіжообсмажену зернову каву купити, зверніть увагу на дату обсмажування, особливості та якісь упаковки. Бажано обирати каву в упаковці з клапаном дегазації – так ви отримаєте гарантію збереження смаку.
Щоб куплений продукт надовго зберіг свій смак, зберігайте його в герметичному контейнері, подалі від вологи та сонячного світла. Самі зерна перемелюйте безпосередньо перед приготуванням – так вони збережуть максимум смаку та аромату.