Обираємо якісну каву для кав’ярні
Культура вживання кави широко проникла в наше життя – багато хто просто не уявляє собі інший початок робочого дня без ранкової порції смачного напою, що бадьорить. Не є винятком і дружні посиденьки в кав’ярні – компанії зазвичай замовляють собі улюблені десерти і, звісно ж, чашку-другу кави, яка чудово поєднується з будь-якими видами солодощів, зокрема й з такими популярними стравами, як солодкі пампушки, тістечка і капкейки.
Якщо ви власник такої невеликої кав’ярні, то напевно зацікавлені в тому, щоб запропонувати своїм відвідувачам найсмачнішу каву. Які б способи не використовувалися для готування – професійна кавоварка, простіша кавоварка або взагалі класичне заварювання в турці, отриманий результат багато в чому залежатиме від того, які були обрані кавові зерна.
Зрозуміло, що каву для кав’ярні готують із найкращих сортів кавових зерен. Як правило, йдеться про використання двох основних сортів (а це Арабіка і Робуста) зерна яких використовують окремо або змішують у певній пропорції.
Обираючи, яку краще каву для кав’ярні купити, слід враховувати характерні особливості, властиві кожному із зазначених сортів:
- Арабіка – класичний кавовий смак, що вирізняється приємною м’якістю і солодкістю, з помітними шоколадними нотками і фруктово-ягідними відтінками;
- Робуста – більш різкий, гіркуватий присмак, що зумовлено збільшеним вмістом кофеїну в зернах, водночас любителі цінують оригінальну гіркоту, надаючи перевагу виразнішому та яскраво вираженому аромату кави.
Здебільшого кава для кав’ярні представлена або чистою Арабікою, або зерновими сумішами обох сортів, з переважанням Арабіки, оскільки приготування напою виключно із зерен робусти можливе тільки для зовсім вже поціновувачів. Звичайні відвідувачі віддають перевагу більш м’яким поєднанням смаку, тому одним з найкращих варіантів стане купити каву для кав’ярні в кав’ярні в кав’ярні-шопі Roov, представлену оптимальним поєднанням Арабіки і робусти в процентному співвідношенні 80/20.
Як показує практика – це ідеальне поєднання обох сортів, за якого унікальний кавовий смак превалює над міцною гіркотою одержуваного напою.
Однак, кожен власник кавового закладу повинен враховувати смакові пристрасті своїх клієнтів, щоб мати можливість запропонувати їм і інші варіанти:
- У співвідношенні 70/30 – непогане поєднання обох смаків, з досить яскраво вираженою маслянистістю і гіркотою, середня терпкість, досить частий варіант для замовлення;
- Відсоткове співвідношення 60/40 – тут більш насичена і міцна Робуста починає все сильніше проявляти свої властивості, водночас поціновувачі можуть розрізняти, як і раніше, домінуючу Арабіку;
- У рівній кількості 50/50 – за такого співвідношення Робуста явно домінує над м’якшою Арабікою, водночас проявляється оригінальна гіркота, яку знаходять приємною багато поціновувачів справжньої кави.
Якщо ви не знаєте, яку каву для кав’ярні купити, можна замовити окремо зерна Арабіки та робусти і вже далі експериментувати, змінюючи різні поєднання сортів, щоб визначити, якому з варіантів надають перевагу завсідники закладу.
Має значення і ступінь обсмаження зерен. Вона чималою мірою впливає на смакові якості одержуваного напою. Зазвичай виділяють кілька ступенів обсмаження, які вказуються виробником на упаковці:
- Легка – зерна мають світло-коричневий колір, і під час заварювання непогано розкривають яскраві смакові відтінки;
- Середня – зерна відрізняються більш насиченим кольором, збільшеною маслянистістю і помірною кислотністю;
- Середньо-темна – вже насичений темний колір, з високою маслянистістю, після помелу особливо проявляється гіркуватий смак кави;
- Максимально-темна – боби мають характерний чорно-коричневий колір, одержувані напої відрізнятимуться приємною гіркотою, з мінімальною кислотністю.
Крім іншого, каву для кав’ярні можна готувати, комбінуючи не тільки самі сорти, а й ступінь обсмаження зерен, завдяки чому можна отримати величезну кількість різних варіантів готових напоїв.
Багато популярних рецептів враховують зазначені фактори, при цьому ніщо не заважає створювати власні, щоб пригощати відвідувачів закладу фірмовим напоєм, який є тільки у вас.
Де можна купити каву для кав’ярні
Якщо ви вирішили урізноманітнити меню свого закладу, саме час завітати до популярного кавового магазину Roov, де можна вибрати і купити каву для кав’ярні на найвигідніших для себе умовах.
Пропонується свіжа кава в зернах, придатна для будь-яких способів готування, яку поставляють у зручній герметичній тарі, що дозволяє повністю зберегти оригінальний аромат і смак продукту.
Зверніть увагу на такі переваги здійснення покупок у нашому кава-шопі:
- Реалізується тільки високоякісна натуральна кава в найкращих зернах;
- У наявності продукція популярних брендів із різних регіонів і країн;
- Зручна розфасовка дозволяє придбати потрібну кількість кави;
- Зручні способи оплати, зокрема можна замовити продукцію післяплатою;
- Доступна вартість товарів, порівняно з пропозиціями конкуруючих сайтів;
- Доставка в будь-який регіон України Новою поштою або будь-яким іншим оператором.
На нашому сайті ви зможете зробити швидку, і що найголовніше, максимально вигідну для себе покупку, будучи водночас повністю впевненим у високій якості продуктів, які ви купуєте.